Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
3 Ώ. 15 Λεπτά
Υλικά
-
Για την βάση
- Για την ganache σοκολάτας
- Για το κουλί πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Για την βάση Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και μόλις απορροφηθεί προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη.
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το βούτυρο. Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.
- Την βάζουμε πάλι ψυγείο για 5 λεπτά. Στην συνέχεια κόβουμε σε στο μέγεθος ανάλογα με τις φορμίτσες που θα χρησιμοποιήσουμε και τις φορμάρουμε. Τις τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις αποσύρουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά πριν τις γεμίσουμε.
- Για την ganache σοκολάτας: Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε βρασμό. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στα ταρτάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν και να σταθεί η κρέμα για 2 ώρες περίπου.
- Για το κουλί πορτοκαλιού: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη και τα φέρνουμε σε βρασμό για 2 λεπτά. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε ελάχιστο νερό και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια. Μόλις κρυώσει ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Γαρνίρουμε τα ταρτάκια μας με χτυπημένη σαντιγί και σταγόνες από το κουλί πορτοκαλιού.