Ποσότητα
:
9 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
25 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 55 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη ζύμη
- Για τη γέμιση
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να χάσει το σπανάκι τον όγκο του για περίπου 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπλέντερ και την πολτοποιούμε.
- Για τη ζύμη: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα ώστε να είναι χλιαρό (προσοχή όχι καυτό). Ρίχνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά να ομογενοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε γρήγορη ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα σε αλευρωμένο πάγκο την ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 0,5 εκ. Απλώνουμε τη γέμιση με το σπανάκι και τρίβουμε τη φέτα σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό, όχι πολύ σφιχτά, κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Έχοντας πάντα την ένωση του ρολού να ακουμπάει στον πάγκο, κόβουμε με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε τα σπανακοroll στο ταψί, αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν πάλι, για περίπου 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20-25 λεπτά.
- Περιχύνουμε με γιαούρτι αραιωμένο με λίγο νερό και σερβίρουμε.