Σούπα σελινόριζας με πράσο

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Υλικά

0/5 Υλικά

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Κόβουμε την σελινόριζα σε μικρά κυβάκια. Την ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, κόβουμε τα πράσα κατά μήκος, τα λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε την σελινόριζα, τα μήλα και τα πράσα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε νερό για να το φέρουμε στην σύσταση που επιθυμούμε. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
  • Για το προσούτο το ψήνουμε στους 150 για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τραγανό προσούτο, κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί και τυρί κρέμα.