Category: Σούπες
Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε την σελινόριζα σε μικρά κυβάκια. Την ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα και την καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, κόβουμε τα πράσα κατά μήκος, τα λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στους 200 για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα και να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε την σελινόριζα, τα μήλα και τα πράσα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε νερό για να το φέρουμε στην σύσταση που επιθυμούμε. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο αλάτι και πιπέρι.
- Για το προσούτο το ψήνουμε στους 150 για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τραγανό προσούτο, κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί και τυρί κρέμα.