Σοκολατένιος κορμός με βύσσινο

κορμός βύσσινο
Ποσότητα : 1 Μερίδα Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Υλικά

0/9 Υλικά
  • Για την γέμιση
  • Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κέικ που μας έχει περισσέψει και το τρίβουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μάζα.
  • Απλώνουμε την ζύμη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί 25 εκ. και το σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί 25 εκ. Το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να αφρατέψουν.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την ζύμη με ένα κουτάλι μοιράζουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο να πάει παντού.
  • Κάνουμε ένα ρολό την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Για την επικάλυψη βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.
  • Πασπαλίζουμε με κροκάν φουντουκιού.