Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
24 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
3 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
13 Λεπτά
Σοκολατένιες κρέπες με σοκολατένια κρέμα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Η συνταγή βγάζει 24 μικρές κρέπες.
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- Για την κρέμα
- Για το γαρνίρισμα γλυκό του κουταλιού βύσσινο και νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ζεστό μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ με το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά αλείφουμε λίγο βούτυρο, ρίχνουμε μία κουταλίτσα από το μίγμα και το κουνάμε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
- Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει, περίπου 1 λεπτό μετά, την αναποδογυρίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Για την κρέμα: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Την χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται, περίπου 3 λεπτά.
- Για την σύνθεση: Απλώνουμε λίγη κρέμα σε κάθε κρέπα και φτιάχνουμε ένα πύργο. Απλώνουμε λίγο από το γλυκό βύσσινο και περιχύνουμε τις νιφάδες σοκολάτας.