Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
35 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 10 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη γέμιση
- Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθέι μέχρι να κοχλάσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη και στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε την γκοφρέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει για 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού αλείφοντας κάθε φορά τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο ώστε να μην μας κολλάει. Τοποθετούμε ένα ολόκληρο φουντούκι και ξαναπλάθουμε το μπαλάκι.
- Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το τριμμένο φουντόυκι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ρίχνουμε τα μπαλάκια σοκολάτας στο μπολ. Με ένα πιρούνι γυρίζουμε να πάει παντού η επικάλυψη και τα αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα να σφίξουν πριν τα σερβίρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο.