Σνίτσελ κοτόπουλο με σάλτσα τομάτας κ μοτσαρέλα

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Υλικά

0/17 Υλικά
  • Για τη σάλτσα τομάτας
  • Για το πανάρισμα
  • Μίγμα δημητριακών
  • Για το γραντινάρισμα 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Ζητάμε απο τον χασάπη να μας ανοίξει τα φιλέτα και να τα χτυπήσει με τον μπάτη ελαφρώς( εάν δεν θέλουμε να μπουμε εμείς στην διαδικασία)
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο νερό. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο ρίχνουμε το μίγμα με τα δημητριακά.
  • Περνάμε πρώτα το κοτόπουλο απο το αλεύρι, στη συνέχεια απο τα αυγά και τέλος απο τα δημητριακά. Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά απο την κάθε πλευρά. Απλώνουμε την σάλτσα τομάτας και απο πάνω την μοτσαρέλα μαζί με λίγη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Για την σάλτσα τομάτας: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ζάχαρη και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.