Σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι στη γάστρα

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 8 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 3 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 11 Ώ.

Υλικά

0/12 Υλικά
  • Για την μαρινάδα
  • Για την σάλτσα

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τα κότσι και προσθέτουμε το κρασί, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
  • Βγάζουμε απο το ψυγείο και τα βάζουμε στη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰ C για 30 λεπτά και μετά κατεβάζουμε στους 160⁰ C για 2 ώρες.
  • Σε ένα μπολάκι άνακατεύουμε τα υλικα της σάλστας. Σουρώνουμε το κρασί απο την γάστρα σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να κατέβει στο 1/3 να γίνει σαν γλάσο και το προσθέτουμε στο μπολάκι.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κότσι επαναλαμβάνοντας την διαδικασία κάθε 20 λεπτά και ψήνουμε για αλλη 1 ώρα.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες, χειροποίητα πιτάκια και σαλάτα της αρεσκεία μας.