Σαλάτα με φασολάκια, κινόα και σάλτσα δυόσμου

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
  • Για τη σάλτσα δυόσμου

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για την κινόα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κινόα. Μόλις είναι έτοιμη σουρώνουμε και την απλώνουμε σε ένα σκεύος να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 5 λεπτά ίσα να μαλακώσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να σταματήσει απότομα ο βρασμός και να κρατήσουν το χρώμα τους.
  • Για την σάλτσα: Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα έλαια. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε ρίχνοντας κορδόνι το ηλιέλαιο και στην συνέχεια το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Για την σύνθεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κινόα, τα φασολάκια, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και περιχύνουμε λίγο από τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τρίβουμε λίγη φέτα, προσθέτουμε λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου και περιχύνουμε με λίγη σάτλσα ακόμη και λίγο ανθό αλατιού.