Σαλάτα με μαυρομάτικα, κινόα και dressing εσπεριδοειδών

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 55 Λεπτά

Υλικά

0/17 Υλικά
  • Για το dressing

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για το dressing: Σε έναν δοσομετρητή ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό από το lime, την πιπεριά τσίλι, το μέλι, το κύμινο και το σκόρδο. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε στο ψυγείο το dressing μέχρι να ετοιμάσουμε τη σαλάτα.
  • Για τη σύνθεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα βρασμένα φασόλια, τη βρασμένη κινόα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες, την πιπεριά τσίλι και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα σχαροτήγανο με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σχαρώνουμε τα ροδάκινα για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά να μαλακώσουν ελαφρώς και να πάρουν μια καπνιστή γεύση.
  • Συνθέτουμε τη σαλάτα με φιλέτα πορτοκαλιού, περιχύνουμε με το dressing, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.