Σαλάτα με αχλάδια ποσέ και bluecheese

Ποσότητα : 1 Μερίδα Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 10 Λεπτά

Υλικά

0/9 Υλικά
    Για το dressing
  • Για τα αχλάδια ποσέ
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
  • Για το dressing: Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε το γιαούρτι με το μπλε τυρί και με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό ώστε να γίνει λίγο πιο ρευστό.
  • Για τα αχλάδια: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το κρασί με την ζάχαρη. Με ένα πίλερ ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα ρίχνουμε στο κρασί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να δέσει το σιρόπι ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μαρούλια με τα τοματίνια, τα καρύδια, τα cranberries, λίγο αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και λίγο από το dressing και σερβίρουμε. Τέλος προσθέτουμε τα αχλάδια κομμένα, αφού τους έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια και προσθέτουμε μικρά κομματάκια από bluecheese