Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
4 Ώ.
Συνολικός Χρόνος:
4 Ώ. 15 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε ένα μπολ με μπόλικο νερό να φουσκώσουν.
- Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το ζωμό λαχανικών, τις πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες, το σέλερι, το φύλλο δάφνης και λίγο νερό μέχρι να καλύψουμε τελείως τα ρεβίθια.
- Σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 3½-4 ώρες. Τέλος, αφαιρούμε από το φούρνο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια και σερβίρουμε.