Προφιτερόλ με κρέμα πορτοκαλιού

Ποσότητα : 6 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά
Βρείτε την συνταγή για τα Σου εδώ

Υλικά

0/15 Υλικά
    Για την κρέμα πορτοκαλιού
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
    Για την κρέμα πορτοκαλιού
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα 2/3 του γάλακτος με τη ζάχαρη. Αφού βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα με το γάλα και επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, ώστε να μην κάνει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, και πριν γεμίσουμε τα σου την αφρατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το 1/3 του γάλακτος με το κορν φλάουερ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 2/3 του γάλακτος με τη ζάχαρη και το θυμάρι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, το σουρώνουμε και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το γάλα με το κορν φλάουερ και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη την επιφάνειά της, ώστε να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.