Category: Ορεκτικά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
35 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 35 Λεπτά
Υλικά
-
Για την πολέντα
- Για το ντιπ γιαουρτιού
Εκτέλεση
- Για την πολέντα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με το ζωμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την πολέντα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ένα σύρμα χειρός για 5 λεπτά περίπου.
- Μόλις σφίξει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βαθύ ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
- Βγάζουμε το μείγμα και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα βάζουμε πάλι σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 190ᵒ C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
- Για το ντιπ γιαουρτιού: Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε.