Πολέντα με γραβιέρα

Ποσότητα : 12 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 35 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 35 Λεπτά

Υλικά

0/11 Υλικά
    Για την πολέντα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για την πολέντα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με το ζωμό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την πολέντα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ένα σύρμα χειρός για 5 λεπτά περίπου.
  • Μόλις σφίξει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα βαθύ ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να κρυώσει και να σφίξει.
  • Βγάζουμε το μείγμα και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα βάζουμε πάλι σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 190ᵒ C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Για το ντιπ γιαουρτιού: Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.