Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις κόβουμε στην μέση και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και τις βράζουμε για 10 λεπτά.
- Τις σουρώνουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρέμα. Το ρίχνουμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να απλωθούν σε όλες τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 50 λεπτά ανακατεύοντας κάθε 10 με 15 λεπτά.
- Τέλος, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλείφουμε με ένα πινέλο τις πατάτες.