Παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών

παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών
Ποσότητα : 2 Μερίδες Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 Λεπτά

Στην συγκεκριμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει και μανιτάρια μορχέλες, όμως επειδή γνωρίζω πως είναι δύσκολο να τις βρεί κάποιος πρόσθεσα παραπάνω γραμμάρια από τα υπόλοιπα μανιτάρια. Εάν όμως είστε από τους τυχερούς και βρείτε μορχέλες, πρώτα τις βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και στην συνέχεια τις κόβουμε ροδέλες και συνεχίζουμε την διαδικασία κανονικά.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

0/12 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε μία κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις παπαρδέλες. Βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο
  • Σε ένα τηγάνι σε καυτή φωτιά ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε 2 δόσεις. Τα απλώνουμε και δεν τα ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στα υπόλοιπα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με τα σπαράγγια και σβήνουμε με το gin.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και στην συνέχεια το τυρί κρέμα. Συνεχίζουμε με το θυμάρι και το ξύσμα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.