Παγωτό banoffee με σάλτσα καραμέλας

Ποσότητα : 10 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 6 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 6 Ώ.

Υλικά

0/5 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τις μπανάνες με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός την κρέμα γάλακτος να σφίξει και να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το μίγμα με τις μπανάνες και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ που να μπαίνει κατάψυξη και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια το ξαναχτυπάμε με το μπλέντερ χειρός. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες 2 φορές. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης δημιουργώντας γραμμές ώστε να έχουμε μία διχρωμία.
  • Σερβίρουμε σε χωνάκια ή σε μπολάκια με λίγο καραμελωμένο ζαχαρούχο και τριμμένο μπισκότο.