Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 15 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη ζύμη
- Για τη μαρμελάδα αχλάδι
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη: Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το λάδι, το κρασί, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη, το ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να γίνει μία ζύμη απαλή και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί τυλιγμένη με μία μεμβράνη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Στρώνουμε τη μία μπάλα σε ένα ταψί Νο 26 καλύπτοντας και τα πλαϊνά και απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα.
- Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα πλάθουμε σε κορδόνια και τα στρώνουμε διαγώνια πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
- Για τη μαρμελάδα αχλάδι: Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τα αχλάδια για 20-25 λεπτά περίπου.
- Μόλις μαλακώσουν αφαιρούμε το στικ κανέλας και πολτοποιούμε τα αχλάδια με ένα μπλέντερ χειρός. Στη συνέχεια τα επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λεπτά. Θέλουμε η υφή της μαρμελάδας να είναι ελαφρώς ρευστή.