Πάστα αμυγδάλου

Ποσότητα : 6 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 12 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 32 Λεπτά

Υλικά

0/12 Υλικά
    Για την κρέμα
  • Για το παντεσπάνι
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους, το εκχύλισμα, τα άλευρα και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και από πάνω σκεπάζουμε με ένα ακόμα αντικολλητικό χαρτί για να μην πάρει χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12'. Βγάζουμε από τον φούρνο αφαιρούμε τα χαρτιά, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε να έχουν οι πάστες.
  • Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το αλεύρι και το εκχύλισμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι το μείγμα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε την κρέμα να πήξει. Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ σκεπάζοντας με μια μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Ομογενοποιούμε την σαντιγί με την κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης και γαρνίρουμε.