Νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες με πέστο λιαστής τομάτας

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 33 Λεπτά

Υλικά

0/16 Υλικά
  • Για το πέστο λιαστής

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για τους κολοκυθοκεφτέδες: Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε στο σουρωτύρι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να ιδρώσουν για 20 λεπτά.
  • Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέυουμε. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τους πατάμε λίγο.
  • Τους περνάμε απο αλέυρι και σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά απο την κάθε πλευρά μέχρι να έχουν ένα καστανό χρώμα εξωτερικά. Τους αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους.
  • Για το πέστο λιαστής: Στο μπλέντερ προσθέτουμε τα υλικά και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά νερό για το φτιάξουμε την υφή.