Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
- Για την κρέμα
- Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κρύο βούτυρο και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Μόλις έχουμε μια ζύμη σαν ψιλή άμμο προσθέτουμε το γιαούρτι. Θα πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός να μην μας κολλήσει. Μόλις πήξει το μείγμα προσθέτουμε εκτός φωτιάς τη μπανάνα, τη βανιλίνη και το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια κρέμα.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Γεμίζουμε με την κρέμα, τα διπλώνουμε και με ένα πιρούνι τα πιέζουμε στις άκρες να κολλήσουν. Τα περνάμε με ένα πινέλο τον κρόκο και ρίχνουμε πάνω το μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180ᵒ C στις αντιστάσεις. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.