Μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Ποσότητα : 5 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 Λεπτά

Υλικά

0/5 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομμάτια της κουβερτούρας και το βάζουμε πάνω από 1 κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Προσοχή να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Στην συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μικρά ποτηράκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Γαρνίρουμε με χτυπημένη σαντιγί και κομμάτια πορτοκαλιού βουτηγμένα σε λιωμένη κουβερτούρα.