Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
5 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομμάτια της κουβερτούρας και το βάζουμε πάνω από 1 κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Προσοχή να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Στην συνέχεια την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μικρά ποτηράκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Γαρνίρουμε με χτυπημένη σαντιγί και κομμάτια πορτοκαλιού βουτηγμένα σε λιωμένη κουβερτούρα.