Μοσχάρι μπρεζέ με κρέμα καρότο-σέλερι

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 15 Λεπτά

Υλικά

0/20 Υλικά
  • Για την κρέμα καρότο

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Σκουπίζουμε καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρέας. Αφήνουμε να ροδίσει καλά από την μία πλευρά πριν το γυρίσουμε. Δεν ρίχνουμε όλο το κρέας μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε σε 2-3 δόσεις.
  • Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ξύνουμε καλά την κατσαρόλα για να πάρουμε και την γεύση που έχει μείνει από το κρέας.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα και το ζωμό. Στην συνέχεια ξαναρίχνουμε το κρέας και προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια και γυρίζουμε την φωτιά στο χαμηλό. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και προσέχουμε μην χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Εάν το κρέας έχει γίνει νωρίτερα και η σάλτσα είναι πιο ρευστή, βγάζουμε το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  • Για την κρέμα καρότoυ: Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σέλερι και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το γλυκάνισο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Για 15 λεπτά περίπου. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λίγο από το νερό. Πολτοποιούμε να γίνει κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.