Μιλφέϊγ με βελούδινη κρέμα πορτοκαλιού

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 40 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 5 Λεπτά

Υλικά

0/10 Υλικά
    Για τη βάση
  • Για την κρέμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Για τη βάση Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τη σφολιάτα. Με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει. Ρίχνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της λίγη άχνη ζάχαρη με το κόσκινο. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε από πάνω άλλο ένα ταψί σαν βάρος, για να μην φουσκώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα. Αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
  • Για την κρέμα Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 90 λεπτά. Πριν στήσουμε το γλυκό, την ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να γίνει λεία. Τέλος, την τοποθετούμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και στήνουμε το γλυκό.