Ceviche με μυλοκόπι και εσπεριδοειδή

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/11 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για τη γλυκοπατάτα: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά ζαράκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 2 κλωνάρια θυμάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας φιλετάρει, να μας βγάλει τα κόκκαλα και την πέτσα από το ψάρι αν δεν γνωρίζουμε. Κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια μεγέθους μικρού ζαριού και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα lime, την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ, το μάραθο, τα φιλέτα από το γκρέιπφρουτ και αφήνουμε να μαριναριστεί το ψάρι στο ψυγείο από 10 μέχρι 45 λεπτά ανάλογα πόσο ψημένο το θέλουμε.
  • Σερβίρουμε με ανθό αλατιού, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γλυκοπατάτα και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.