Category: Σούπες
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
25 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις κάψει ελαφρώς ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σοταριστούν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό και ένα κλωνάρι θυμάρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου να αρχίσει να δένει η σούπα.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά. Γαρνίρουμε με ξύσμα από lime και θυμάρι.