Μανιταρόσουπα

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/14 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις κάψει ελαφρώς ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να σοταριστούν και να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια να σοταριστούν καλά. Ρίχνουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το νερό με τον ζωμό και ένα κλωνάρι θυμάρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου να αρχίσει να δένει η σούπα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά. Γαρνίρουμε με ξύσμα από lime και θυμάρι.