Category: Ψωμιά
Ποσότητα
:
1 Μερίδα
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ.
Υλικά
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 100 γρ. αλεύρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Λαδώνουμε τον κάδο βάζουμε τη ζύμη και σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 60 λεπτά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35x25 εκ, ρίχνουμε την ζύμη μέσα και την απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 30ml νερό και 20 γρ. ζάχαρη. Με τα δάχτυλα μας κάνουμε τρύπες στη λαγάνα και με ένα πινέλο ραντίζουμε με το νερό και την ζάχαρη. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20-22 λεπτά.