Ποσότητα
:
20 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
-
Για τα κριτσίνια
- 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Xenia ποικιλίες Αθηνολιά & Κορωνέικη
- Για την χτυπητή
- 50 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Xenia ποικιλίες Αθηνολιά & Κορωνέικη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα στην μέση. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder, το ούζο, το νερό, και το Παρθένο Ελαιόλαδο Xenia ποικιλίες Αθηνολιά & Κορωνέικη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Μόλις δημιουργηθεί μία ζύμη την μεταφέρουμε στο πάγκο εργασίας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Στην συνέχεια κόβουμε μικρά μπαλάκια των 25 γρ. και τα πλάθουμε να γίνουν μακρόστενα. Το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180°C για 20-22 λεπτά. Εάν θέλουμε να προσθέσουμε πάπρικα στα κριτσίνια, θα χρειαστεί να τα βουτήξουμε πρώτα από νερό και στην συνέχεια προσθέτουμε την πάπρικα ώστε να μην καεί στο ψήσιμο.
- Για την χτυπητή πιπεριάς: Ρίχνουμε τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε ελαφρώς ώστε να έχουμε μία πιο πηχτή ύφη με κομματάκια για πιο ευχάριστο και γευστικό τελικό αποτέλεσμα.