Κριθαρότο γαρίδας με φέτα

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Υλικά

0/14 Υλικά

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε και το εντεράκι με ένα μαχαιράκι. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και λίγο λίγο νερό μέχρι να βράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.
  • Τέλος, μόλις το κριθαρότο έχει ελάχιστα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο, το πεκορίνο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και τριμμένη φέτα.