Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βγάζουμε και το εντεράκι με ένα μαχαιράκι. Τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και λίγο λίγο νερό μέχρι να βράσει το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς.
- 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμο το κριθαράκι προσθέτουμε της γαρίδες και ανακατεύουμε.
- Τέλος, μόλις το κριθαρότο έχει ελάχιστα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο, το πεκορίνο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και τριμμένη φέτα.