Κρέμα πατάτας με μυλοκόπι σε τραγανό κουρκούτι

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 50 Λεπτά

Υλικά

0/14 Υλικά
    1 μυλοκόπι ή οποιοδήποτε ψάρι επιθυμείτε Για την κρέμα πατάτας
  • Για το κουρκούτι μπύρας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Φιλετάρουμε το ψάρι με προσοχή και του αφαιρόυμε τα κόκκαλα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα κόκκαλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά με 1 lt νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το σκόρδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά να μαλακώσει. Αφαιρούμε απο το φούρνο και πιέζουμε τις φλούδες να βγεί το σκόρδο σαν κρέμα.
  • Στο μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
  • Για το κουρκούτι: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
  • Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεσαία κομμάτια και τα πανάρουμε με αλεύρι. Στη συνέχεια τα περνάμε απο τον χυλό. Προσέχουμε να φύγει ο περίσσιος χυλός και τα βουτάμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ιδανικά θέλουμε το λάδι να έχει φτάσει τους 180° C. Με μία τσιμπίδα βουτάμε το ψάρι στο λάδι και το κρατάμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς η μία άκρη και στη συνέχεια το αφήνουμε.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύουμε να μας κολλήσει στον πάτο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά απο την κάθε πλευρά και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.