Category: Θαλασσινά
Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
50 Λεπτά
Υλικά
-
1 μυλοκόπι ή οποιοδήποτε ψάρι επιθυμείτε
Για την κρέμα πατάτας
- Για το κουρκούτι μπύρας
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Φιλετάρουμε το ψάρι με προσοχή και του αφαιρόυμε τα κόκκαλα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα κόκκαλα και τα βράζουμε για 15 λεπτά με 1 lt νερό. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τυλίγουμε σε ένα αλουμινόχαρτο το σκόρδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά να μαλακώσει. Αφαιρούμε απο το φούρνο και πιέζουμε τις φλούδες να βγεί το σκόρδο σαν κρέμα.
- Στο μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
- Για το κουρκούτι: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
- Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μεσαία κομμάτια και τα πανάρουμε με αλεύρι. Στη συνέχεια τα περνάμε απο τον χυλό. Προσέχουμε να φύγει ο περίσσιος χυλός και τα βουτάμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ιδανικά θέλουμε το λάδι να έχει φτάσει τους 180° C. Με μία τσιμπίδα βουτάμε το ψάρι στο λάδι και το κρατάμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς η μία άκρη και στη συνέχεια το αφήνουμε.Με αυτόν τον τρόπο αποφεύουμε να μας κολλήσει στον πάτο. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά απο την κάθε πλευρά και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.