Κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 3 Ώ.

Ετοιμάσου να φτιάξεις κάτι διαφορετικό από το κλασσικό φιλέτο κοτόπουλο!
#εύκολο γλυκόξινο κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας αρωματισμένο με φασκόμηλο και μια κρεμώδη σάλτσα με ταχίνι!

Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου, σου λέω!?

Υλικά

0/19 Υλικά
  • Για την μαρινάδα
  • Για την σάλτσα ταχίνι
  • Για την κρέμα γλυκοπατάτας

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για την σάλτσα ταχίνι: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να βράζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε νερό μέχρι να το φέρουμε στην σύσταση που επιθυμούμε.
  • Για τη μαρινάδα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Σε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο. Δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  • Για τον πουρέ γλυκοπατάτας: Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε.