
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
- Για την κρέμα
- Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά περίπου.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και το καβουρδίζουμε ελαφρώς να πάρει ένα καστανό χρώμα (προσοχή μην καεί). Σβήνουμε με το λικέρ καφέ.
- Προσθέτουμε τη βανιλίνη και το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 38Χ38 με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 17-20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, το τυλίγουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξετυλίξουμε.
- Για την κρέμα: Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και το λικέρ Irish cream να ομογενοποιηθούν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί, κοσκινίζουμε τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μπολ ανακατεύοντας να ενσωματωθουν.
- Για τη σύνθεση: Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος από το παντεσπάνι. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και ξανατυλίγουμε σε ρολό. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί. Γαρνίρουμε τον κορμό με τη λιωμένη κουβερτούρα και τα μαρασκίνο. Διατηρείται στο ψυγείο.