Category: Κυρίως
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
55 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψάκι κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και προσθέτουμε 1/3 νερό, λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κλωναράκια θυμάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180° C για 45-50 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά, ρίχνουμε την σάρκα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και την κρέμα βαλσάμικο.
- Σε καυτή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κανέλα και νερό μέχρι να τα καλύψει και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και βράζουμε στο δυνατό την σάλτσα μέχρι να πήξει. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και σερβίρουμε.