Καρμπονάρα με αυγά και πεκορίνο

Ποσότητα : 2 Μερίδες Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 Λεπτά

Υλικά

0/8 Υλικά

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αυγό, το πεκορίνο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνουν κρέμα.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με το σκόρδο να πάρουν ένα έντονο χρώμα.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το μπέικον στο μπολ με το αυγό.
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο. Με μία τσιμπίδα ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μπολ με το αυγό μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε καλά με την τσιμπίδα. Συμπληρώνουμε νερό από την κατσαρόλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.