Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το αυγό, το πεκορίνο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνουν κρέμα.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με το σκόρδο να πάρουν ένα έντονο χρώμα.
- Αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε το μπέικον στο μπολ με το αυγό.
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο. Με μία τσιμπίδα ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο μπολ με το αυγό μαζί με λίγο νερό από την κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε καλά με την τσιμπίδα. Συμπληρώνουμε νερό από την κατσαρόλα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο πεκορίνο.