Κακαβιά με κρόκο Κοζάνης

ψαρόσουπα
Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Μια αρωματική και πεντανόστιμη σούπα σερβίρεται σήμερα στο τραπέζι σου! Επέλεξε βιολογικά λαχανικά για να έχεις και τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και την γεύση στο υψηλότερο σημείο! Ιδανικά στο τέλος προσθέτω και λίγα flakes από μπούκοβο για μία ελαφριά αψάδα.

Υλικά

0/11 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Ρίχνουμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και το βράζουμε για 15 λεπτά. Στην συνέχεια αποσύρουμε το ψάρι και το κρατάμε ζεστό σε ένα ταψάκι. Σουρώνουμε τον ζωμό. Κρατάμε 1 λίτρο.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το καρότο να μαλακώσουν ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα και το σκόρδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού και τον κρόκο κοζάνης. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η πατάτα.
  • Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και ελάχιστο ελαιόλαδο.