Κέικ σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 50 Λεπτά

Υλικά

0/9 Υλικά
  • Για το γλάσο

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στην δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας στην μέτρια ταχύτητα.
  • Στην συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, και την βανιλίνη και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις. Ρίχνουμε τα μισά τρίμματα σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα 18 εκ. και προσθέτουμε το μίγμα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τρίμματα σοκολάτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° C για 25-30 λεπτά.
  • Για το γλάσο
  • Ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα μαζί με το γάλα σε ένα μπολ. Ακουμπάμε σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό και λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε πάνω από το κέικ