Category: Γλυκά

Ποσότητα
:
35 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Βρείτε την συνταγή για το προφιτερόλ εδώ
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη γίνει λεία επαναφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να κρυώσει ελαφρώς η ζύμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει η ζύμη και στη συνέχεια τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κάνουμε μικρά μπαλάκια με απόσταση μεταξύ τους 1 εκ. Αλείφουμε ελαφρώς με χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Βουτάμε το δάχτυλό μας σε λίγο νερό και πιέζουμε τις κορυφές ώστε να μην πετάνε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για 20 λεπτά.