Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
4 Ώ.
Συνολικός Χρόνος:
4 Ώ. 15 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη βάση
- Για το σιρόπι
- Για την κρέμα
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ. απλώνουμε το μπισκότο και πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει μία ομοιόμορφη βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
- Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη να μαλακώσουν για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε στο μπολ την μαρμελάδα φράουλα και τη σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση με το μπισκότο και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
- Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν οι φράουλες. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις φράουλες σε ένα ταψάκι.
- Αφήνουμε 6-7 φράουλες στο κατσαρολάκι και τις πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μαζί με το σιρόπι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να δέσει το σιρόπι.
- Επαναφέρουμε τις ολόκληρες φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε το cheesecake και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας.