Δροσερό cheesecake φράουλα

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 4 Ώ. 15 Λεπτά

Υλικά

0/9 Υλικά
    Για τη βάση
  • Για το σιρόπι
  • Για την κρέμα

Εκτέλεση

0/8 Βήματα
  • Για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ. απλώνουμε το μπισκότο και πιέζουμε με τα χέρια μας να γίνει μία ομοιόμορφη βάση. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά.
  • Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη να μαλακώσουν για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
  • Προσθέτουμε στο μπολ την μαρμελάδα φράουλα και τη σαντιγί ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στη βάση με το μπισκότο και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
  • Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν οι φράουλες. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις φράουλες σε ένα ταψάκι.
  • Αφήνουμε 6-7 φράουλες στο κατσαρολάκι και τις πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ μαζί με το σιρόπι. Βράζουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να δέσει το σιρόπι.
  • Επαναφέρουμε τις ολόκληρες φράουλες και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε το cheesecake και περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας.