Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα μπούτια από την πλευρά τις πέτσας να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια αποσύρουμε σε ένα ταψάκι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το καρότο, τα 2/3 από το σέλερι, το μισό κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο,το πελτέ τομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτουμε ζωμό μέχρι να σκεπάσει ελαφρώς το κοτόπουλο. Βάζουμε 2-3 κλωνάρια θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο.
- Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με το σέλερι. Μόλις μαλακώσουν ελαφρώς ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς και σβήνουμε με λίγο ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε σταδιακά ζωμό κάθε φορά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει το κριθαράκι.
- Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε βούτυρο, παρμεζάνα, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και λίγο από τα ζουμιά που έχει τα ταψί με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.