Γεμιστά Donuts με κρέμα λεμονιού

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 8 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 8 Ώ. 5 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
  Για τα donuts
 • Για την κρέμα λεμονιού

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  Για την κρέμα λεμονιού
 • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη. Σε ένα μπολάκι με κρύου νερό βρέχουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε και αυτά στο γάλα να λιώσουν. Σε ένα μ΄πολ ανακατεύουμε τον κρόκο με το κορν φλάουερ , το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. μεταφέρουμε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτια ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα για 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια της μέχρι να κρυώσει καλά.
 • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγί. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα και προσθετουμε σταδιακά την σαντιγί μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
 • Για τα donuts
 • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υλικά εκτός απο το βούτυρο και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά με τον γάτζο. Μόλις δημιουργηθέι μια ζύμη προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο και αακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό. Η ζύμη που θα έχουμε θα είνα ελαστική και θα κόλλαει ελαφρώς στα χέρια.
 • Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστον 8 ώρες.
 • Αφαιρούμε την ζύμη απο το ψυγείο και την κόβουμε σε μπαλάκια των 60 γρ. Τοποθετούμε το κάθε μπαλάκι πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος λίγο μεγαλύτερο απο το μπαλάκι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για 30 λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά απο την κάθε πλευρά και τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και κανέλα και τα γεμίζουμε με την κρέμα.