Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 50 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 10 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάτζο
- Μόλις γίνει μία μάζα προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 150 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκ. και ύψος 6 εκ.. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλαστιαστούν σε όγκο για περίπου 45 λεπτά.
- Λιώνουμε το βούτυρο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Αλείφουμε το ψωμί και περιχύνουμε με λίγη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 18-20 λεπτά.