Αφράτο σκορδόψωμο

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 50 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 10 Λεπτά

Υλικά

0/10 Υλικά

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και ανακατεύουμε με τον γάτζο
  • Μόλις γίνει μία μάζα προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια των 150 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι 20 εκ. και ύψος 6 εκ.. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλαστιαστούν σε όγκο για περίπου 45 λεπτά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το θυμάρι και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Αλείφουμε το ψωμί και περιχύνουμε με λίγη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 18-20 λεπτά.