Category: Γλυκά

Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
3 Ώ. 20 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη σοκολατόπιτα
- Για το σιρόπι
- Για την γκανάζ σοκολάτας
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός απο το ρούμι. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τη σοκολατόπιτα: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το αλεύρι, την βανιλίνη, και το κακάο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος διασ. 30Χ18 και το πασπαλίζουμε με κακάο να απλωθεί παντού. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 20 λεπτά. Για να σιγουρευτούμε πως έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα μαχαίρι και αν η λάμα βγει καθαρή είμαστε εντάξει.
- Με ένα μαχαίρι κάνουμε πολλές τρύπες στην σοκολατόπιτα και απλώνουμε το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Για την γκανάζ σοκολάτας: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος. Κόβουμε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει λίγο πιο παχύρευστη και την απλώνουμε πάνω στην σοκολατόπιτα. Αφήνουμε να δέσει το γλυκό για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρουμε.